U bent hier
N-VA legt eerste pakket voorstellen voor handelaars op tafel.
N-VA legt eerste pakket voorstellen voor handelaars op tafel.
1. Bizz Locator:
We integreren de widget van de Bizzlocator op de gemeentelijke website. Dat is een advetentieruimte voor bedrijfsvastgoed en het maakt de zoektocht naar geschikt bedrijfsvastgoed makkelijker voor handelaars.
Daardoor kunnen zoekers ook direct vragen richten aan de gemeente, beschikt het gemeentebestuur over statistische gegevens over zoekgedrag waardoor de gemeente een beter zicht krijgt op de noden van handelaars.
2. Gemeentelijke website:
De informatie voor handelaars op onze site is eerder beperkt.
Nu staat er enkel wat basisinformatie en enkele links voor starters, waarvan er enkele zelfs niet meer geldig zijn.
Er is al een pagina waarop lokale handelaars hun onderneming kunnen voorstellen. Dit is geen site die door de gemeente wordt beheerd maar door 100% Lokaal. Blijkbaar is niet iedereen goed op de hoogte van de mogelijkheden die dit platform biedt. We zetten daarom de handleiding ook op onze site en voeren een promotiecampagne voor dit instrument op de site, facebook en in het informatieblad, met verwijzing naar deze handleiding.
3. Ondernemersbrochure:
De gemeente zal een ondernemersbrochure creëren waarin alle mogelijkheden, verplichtingen en contactgegevens van alle bestuursniveaus gebundeld zijn.
4. Minder-hinder-maatregelen:
Wegenwerken zijn noodzakelijk maar zorgen ook voor ergernis.
Op de website van de gemeente kan een pagina worden voorzien die actuele informatie geeft over de stand van zaken, verdere planning, omleggingen, bereikbaarheid, parkeergelegenheid, contactpersonen,…
We creëren een nieuwsbrief over voortgang en verdere planning en andere info die ook op de webpagina over de werken wordt voorzien.
Er wordt een Whats App groep gecreëerd om de communicatie en informatiedoorstroming over wegenwerken te verbeteren. Hierin worden de contactpersonen wegenwerken van de gemeente en de aannemer opgenomen naast vertegenwoordigers van de inwoners van de betrokken straten en eventueel van de politie.
5. Lokaal aankoopbeleid:
Ondernemers schrikken vaak terug voor de samenwerking met de gemeente omdat ze de procedures te weinig kennen of omdat zij in het verleden al slechte ervaringen hadden met de lokale overheid (opdrachten op maat van bepaalde ondernemers of producten, niet transparante beoordeling, enz.).
Opdrachten kunnen opgesplitst worden volgens de verschillende taken zodat ook kleinere spelers in aanmerking komen.
Nicolas Bollion
Fractievoorzitter