Meer openbaar vervoer!

Op 1 april 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit & verkeersveiligheid, Openbaar vervoer

N-VA Boutersem vraagt een betere verbinding van het openbaar vervoer met het treinstation van Vertrijk. Dit om het autoverkeer door Vertrijk-centrum te reduceren en de veiligheid voor de zwakke weggebruikers te verhogen.

Voor pendelaars & scholieren uit onze regio ligt het station van Vertrijk ideaal om van en naar hun werk en school te reizen. Dat kan je merken aan de overvolle treinparkings en zijstraten in de buurt van het station. Veel treingebruikers vragen dan ook een betere busverbinding naar de deelgemeenten en richting buurgemeenten.

Momenteel rijdt de lijnbus vanuit Opvelp via de carpoolparking aan de E40 weer over Bierbeek richting Leuven. Dit zou perfect kunnen doorgetrokken worden tot aan het station van Vertrijk.
Ook een extra lijndienst vanuit Lubbeek-Binkom over Kerkom en Boutersem-centrum van en naar het station van Vertrijk zou voor heel wat pendelaars een goede zaak zijn. 
Zo is meteen ook het Gemeentehuis beter bereikbaar.

Volgens N-VA Boutersem zou dat resulteren in minder autoverkeer, tijdens de spitsuren, door de dorpskern van Vertrijk. Ook de parkings zouden dan minder verzadigd zijn.
En dit komt ook onze zwakke weggebruikers ten goede. Zeker met een school in de nabijheid.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is